Кюфтенца от царевичен хляб с кайма в чугунен тиган      

Запознайте се с една от най-обичаните храни за партита, която е желан гост на сватби, празници и бебешки партита. Поднесете го с разкошен сос от кленово чили, който внася нещо съвсем ново в празника.

 

 

Време за подготовка:

15 минути

 

Време за приготване:
20-25 минути

 

 

Порции
24

 

 

Kyuftentsa ot tsarevichen hlyab s nadenitsa v chugunen tigan

Продукти за кюфтенцата:

  • 454 г мека наденица за закуска

  • 240 г остатъци от печен царевичен хляб- натрошен

  • 470 г сирене чедър, настъргано

  • 52 г зелен лук, нарязан на ситно

  • 118 мл пълномаслено мляко

  • 1 чаена лъжичка сушен градински чай

  • ½ чаена лъжичка чесън на прах

  • ¼ чаена лъжичка кайенски пипер

  • ½ чаена лъжичка сол

  • ½ чаена лъжичка черен пипер

 

Кленов чили сос

  • 115 гр майонеза
  • 1 супена лъжица чили чипс
  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка сок от лайм
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната на 190° C; намажете Чугунена Плоча за Печене Hosse.

  2. В голяма купа смесете каймата, натрошения царевичен хляб, натрошеното сирене чедър, нарязания зелен лук, млякото, градинския чай, чесъна на прах, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
  1. С помощта на лъжичка за бисквити или с ръце оформете от сместа топчета с големина около 2,5-3,5 см в диаметър и ги поставете в намаслената тава.
  1. Печете в предварително загрята фурна за 20-25 минути.
  1. Докато кюфтенцата се пекат, направете соса, като комбинирате всички съставки и разбъркате добре. Съхранявайте в хладилника до готовност за сервиране.

  1. След като кюфтенцата станат златисти и готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за няколко минути, преди да ги поднесете заедно със соса.