Кюфтенца от царевичен хляб с наденица в чугунен тиган

Кюфтенца от царевичен хляб с кайма в чугунен тиган
Запознайте се с една от най-обичаните храни за партита, която е желан гост на сватби, празници и бебешки партита. Поднесете го с разкошен сос от кленово чили, който внася нещо съвсем ново в празника.
Време за подготовка:
15 минути
Време за приготване:
20-25 минути
Порции:
24
Сгответе със:
Емайлиран Чугунен Тиган Hosse ∅28
Продукти за кюфтенцата:
-
454 г мека наденица за закуска
-
240 г остатъци от печен царевичен хляб- натрошен
-
470 г сирене чедър, настъргано
-
52 г зелен лук, нарязан на ситно
-
118 мл пълномаслено мляко
-
1 чаена лъжичка сушен градински чай
-
½ чаена лъжичка чесън на прах
-
¼ чаена лъжичка кайенски пипер
-
½ чаена лъжичка сол
-
½ чаена лъжичка черен пипер
Кленов чили сос
- 115 гр майонеза
- 1 супена лъжица чили чипс
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 чаена лъжичка сок от лайм
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната на 190° C; намажете Чугунена Плоча за Печене Hosse.
- В голяма купа смесете каймата, натрошения царевичен хляб, натрошеното сирене чедър, нарязания зелен лук, млякото, градинския чай, чесъна на прах, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
- С помощта на лъжичка за бисквити или с ръце оформете от сместа топчета с големина около 2,5-3,5 см в диаметър и ги поставете в намаслената тава.
- Печете в предварително загрята фурна за 20-25 минути.
-
Докато кюфтенцата се пекат, направете соса, като комбинирате всички съставки и разбъркате добре. Съхранявайте в хладилника до готовност за сервиране.
- След като кюфтенцата станат златисти и готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за няколко минути, преди да ги поднесете заедно със соса.